New Zealand ‘Supir’ Services

Insya Allah….aku dan wife sekali lagi akan ke New Zealand bagi membawa sepupu wife aku sekeluarga tapi trip kali ni lebih kepada menjadi ‘Supir’ dan ‘tourist guide’. Aku tak kisah jadi apa pun janji dapat kembali ke NZ. Oleh kerana trip dan tugas kali ni agak mencabar dan berat, aku kena study betul-betul semua perkara supaya perjalanan kami berjalan lancar. Insya Allah seramai 9 orang termasuk aku dan isteri (4 dewasa 5 kanak-kanak) akan mengembara ke NZ cuma route mana yang aku nak bawak belum plan lagi. Tengok la nanti mana tau kalau dapat ilham tapi yang pasti belah Utara Auckland terpaksa dikecualikan sebab area tu kurang sikit aktiviti untuk budak-budak.

Bila ada kanak-kanak ni kita kena fikirkan apa yang boleh menyeronokkan diorang sebab kita yang dewasa ni tengok pemandangan jer dah happy sangat dah. Bab makan satu lagi benda yang perlu aku plan betul-betul sebab bukan jer kanak-kanak yang dewasa pun boleh jadi ‘Hulk’ kalau lapar termasuk aku hahaha! Mana kedai halal, berenti cari toilet, shopping barang, berhibur, tidur, main dan segala yang berkaitan la. Keselamatan pun penting gak sebab aku membawa 8 nyawa lain kali ni, tak boleh nak memandu sesuka hati.

Oleh kerana komposisi rombongan Cek Kiah kali ni agak pelbagai so aku pastikan semuanya berpuas hati dan seronok. Hmmmm! agak mencabar jugak sebenarnya. Semoga perjalanan kami semua selamat dan dipermudahkan hendaknya Aminn!!!

Advertisements

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: