Hua Hin, Golf Travel

Hua Hin, Thailand memang terkenal kepada para Golfer khususnya golfer dari Malaysia. So trip kali ni, bukan jer jenjalan makan angin tapi sesambil bergolop di Hua Hin, Thailand sempena adik ipar aku yang baru kahwin dan diorang nak Honeymoon. Aku dengan wife pulak sibuk nak follow termasuk dengan X-Boss aku dan isterinya hahahaha! Kami pun kira honeymoon jugak la sebab pergi 3 couples.

Dari KL kami naik Malindo Air ke Bangkok dan kemudian menaiki Van dari Bangkok ke Hua Hin. Boleh tahan jauh jugak perjalanan ke Hua Hin ni. Nasib baik Van yang bawak kami besar dan amat selesa. Rasa macam naik Vellfire cuma versi Thailand la.

Sambung cerita pasal Golf Course kat Hua Hin memang banyak dan cantik-cantik tahap Internasional la. Antaranya:-

  • Black Mountain Golf Club
  • Banyan Golf Club
  • Majestic Creek Golf Club & Resort
  • Sea Pine Golf Course
  • Springfield Royal Country Club
  • Palm Hills Golf Club & Residence
  • Imperial Lake View Resort & Golf Club
  • Royal Hua Hin Golf Course

Sebenarnya banyak lagi gambar Golf Course kat Hua Hin ni tapi takut korang boring so aku upload yang ni jer la. Tapi aku boleh kata, golf club kat sini memang bertaraf Internasional la, patut la ramai diorang lahirkan ramai player bertaraf antarabangsa. Siapa yang tak kenal dengan Tongchai Jaidee, Kiradech Aphibarnrat, Ariya Jutanugarn dan ramai lagi. Merasa la main kat tempat diorang ni walaupun 2 bola jer tapi bagus gak cepat abis dan sempat menghabiskan masa ke tempat menarik kat Hua Hin ni.

Kalau New Zealand terkenal dengan Flat White Coffee, Thailand pulak terkenal dengan Thai Tea atau kat Malaysia Teh Ais. Memang terbaik teh ais dia dan rasa pun lebih kurang jer kat mana-mana kedai. Makanan halal pun ada kat area Hua Hin ni dan lebih mudah nak cari area Hua Hin Railway Station tak jauh dari Hua Hin Night Market. Kepada yang tak kenal teh ais ni dia rupa dia hahaha!

So selamat menjelajah ke Hua Hin!!!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: