Home

-Travel – Photograpy – Adventures – Golf-

-Welcome to My Travel Blog-

  • Kia Ora New Zealand

    August 2, 2019 by

    Assalamualaikum….lama jugak aku nak fikir apa nak tulis dalam ni. Hehehe! akhirnya aku buat keputusan untuk share je la pengalaman aku & isteri serta sahabat aku & isterinya mengembara ke North Island, New Zealand pada 16 Disember 2018 sampai 29 Disember 2018.  Plan untuk melawat New Zealand atau dalam bahasa Maori ‘Aotearoa’ rasanya sekejap je… Read more

  • New Zealand ‘Supir’ Services

    August 10, 2019 by

    Insya Allah….aku dan wife sekali lagi akan ke New Zealand bagi membawa sepupu wife aku sekeluarga tapi trip kali ni lebih kepada menjadi ‘Supir’ dan ‘tourist guide’. Aku tak kisah jadi apa pun janji dapat kembali ke NZ. Oleh kerana trip dan tugas kali ni agak mencabar dan berat, aku kena study betul-betul semua perkara… Read more

  • Lelaki Melayu Terakhir Di Cameroon

    August 10, 2019 by

    Assalamualaikum….yang pasti aku bukan salah seorang daripada gambar di atas. Kalau korang pernah baca blog aku yang bertajuk ‘Ke mana dah???’ mesti korang tau yang aku dah pernah sampai di Cameroon tapi atas urusan kerja. Fakta menarik berkaitan Cameroon adalah “sesiapa yang boleh memandu di Cameroon pasti boleh memandu di Negara lain” sebab apa? dari… Read more

View all posts

Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.